LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: Hjem / FMC Nyheter / Dispensasjon for Spotlight™ Plus etter risknusing i tidligpotet

Dispensasjon for Spotlight™ Plus etter risknusing i tidligpotet

Mattilsynet har gitt dispensasjon for bruk av 50 ml Spotlight™ Plus på knust ris i tidligpotet.

For å redusere det økonomiske tapet av utsatt høsting er det noen ganger nødvendig å stoppe knollveksten i tidligpotet. Risknusing og påfølgende behandling med Spotlight™ Plus gjør dette mulig.

Vedtaket om dispensasjon for bruk av 50 ml Spotlight™ Plus etter risknusing gjelder for tidligpotetproduksjon i 2021. Dispensasjonen gjelder ikke for poteter som skal inn på lager. Dispensasjon er gitt for å hindre at avlinger av tidligpotet ikke går tapt og for avverge store økonomiske tap for enkeltprodusenter.

Doseringen er 50 ml Spotlight™ Plus for maks en behandling 2-4 dager etter risknusing. Behandlingsfristen er 7 dager, og gjør at fleksibiliteten for leveranser til konsummarkedet er større.

Regler for merking, resistens, håndteringsfrist, forsiktighetsregler, avfallshåndtering og andre betingelser er det samme som for ordinær etikett.


Les mer om Spotlight™ Plus

pdf Nedlasting tilleggsetikett for dispensasjon av Spotlight™ Plus i tidligpotetproduksjon 

 

Bruk plantevernmidler sikkert. Les alltid etiketten før bruk!

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.no uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.