LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: Hjem / Om FMC

Om FMC

Moderne effektive plantevernmiddel

Innovative løsninger innen jordbruk basert på forskning, vitenskap og kunnskap.

 

FMC er en av verdens ledende bedrifter innenfor forskning og utvikling av plantevern til landbruket. FMC har europeisk utviklingssenter i Danmark og tar seg av ca. 6400 medarbeidere på verdensbasis.

 

FMCs historie

FMC ble grunnlagt av John Bean i 1883 med produksjon av stempelsprøyter til skadedyrbekjempelse. I 2015 kjøpte FMC Cheminova A/S og i 2017 overtok FMC en stor del av DuPont Crop Protection. FMC har en forskningsbasert tilgang til utvikling av plantevernmidler. FMC Agricultural Solutions er i dag blant de fem ledende produsenter av plantevernmidler.

 

Forskning og utvikling

European Innovation Center (EIC) er FMCs europeiske forskningssenter.

EIC ligger i Hørsholm, Danmark, og er en sentral kjerne for forskning og utvikling. Senteret er innrettet med laboratorier og drivhus til utvikling og testing av avanserte teknologier som skal sikre bærekraftig løsninger, høyere avlingskvalitet, større avlinger og bedre beskyttelse av avlingene.

 

Teknologier

FMC fokuserer på utvikling av unike og patentert teknologier. Formuleringsteknologien SX® sikrer fullstendig oppløsning av et aktivstoff og raskt opptak av aktivstoffet i ugress og lettere rengjøring av sprøytetanken.

Mikrokapselteknologien er utviklet til maksimal beskyttelse av avlingene (CS).

DAM TEC ™-teknologien inneholder to optimalt formulerte aktivstoffer i et produkt.

 

 

Biologiska produkter og plant health

Plant health kan oversettes til plantesunnhet. Sunne planter oppnås ved å holde skadegjørere bort fra planter og sørge for at plantene er optimalt forsynt med næringsstoffer.

FMC utvikler sammen med firmaet Chr. Hansen biologiske løsninger som kan holde skadegjørere bort fra planter. Disse biologiske løsninger utvikles fra naturens egne bakteriestammer, og gir bærekraftige løsninger med minimal klimapåvirkning til sikring av fremtidens matforsyning.

På FMCs produksjonsanlegg i Wales utvikles og produseres optimalt formulert blandinger av mikro- og makronæringsstoffer som sikrer plantene den best mulige næringsstofforsyning.

 

 

 

Bruk plantevernmidler sikkert. Les alltid etiketten før bruk!

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.no uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.